top of page
rosanne-v

Stress en Angst Verminderen met Waterwerk




Angst en stress: we kennen het allemaal. Dat moment waarop je hart sneller gaat kloppen, je ademhaling oppervlakkiger wordt en je hersenen overuren draaien om elk mogelijk gevaar te bedenken dat zou kunnen gebeuren. Maar wist je dat angst niet alleen in je hoofd zit? Het heeft een krachtige impact op je lichaam, en die effecten zijn dieper dan je misschien denkt.


Wat Doet Angst met Je Lichaam?


Angst beïnvloedt hoe je lichaam reageert op de wereld om je heen. Het verlaagt de trillingsfrequentie van je lichaam, wat betekent dat je kwetsbaarder wordt voor schadelijke invloeden, zoals straling en chemische vervuiling. Dit is geen veelbesproken onderwerp, maar angst heeft een directe invloed op zowel je bewustzijn als je DNA. Je lichaam is in constante "overlevingsmodus", waardoor je minder helder kunt denken en je energie reserves uitgeput raken. Deze toestand maakt je gevoeliger voor ziekten en externe invloeden, zoals gifstoffen en straling.

Wanneer angst je in zijn greep heeft, schakelt je lichaam over naar de bekende ‘vecht-of-vluchtmodus’. Dit is bedoeld om je in noodgevallen te beschermen. Maar het probleem ontstaat als je lichaam te lang in deze modus blijft hangen. Dan gaat het van een tijdelijke oplossing naar een chronische staat van stress. Je zenuwstelsel staat constant aan, en al die energie die je normaal zou gebruiken om te herstellen, wordt nu opgeslokt door overleven.


Zoals de eeuwenoude ayurveda al leert: chronische stress put je lichaam uit en maakt je kwetsbaarder voor externe invloeden, zoals gifstoffen en straling. Dit verlaagt je energieniveau en verstoort je natuurlijke balans, waardoor je immuunsysteem verzwakt en je gezondheid op de lange termijn gevaar loopt.


Waterwerk: De Weg Naar Rust en Balans


Hier komt waterwerk om de hoek kijken als een natuurlijke manier om je lichaam weer in balans te brengen en stress te verminderen. Stel je voor: je ligt in warm water, je lichaam voelt gewichtsloos en de zachte bewegingen van het water nemen je mee. Terwijl je ontspant, verlaagt je stressniveau en kom je los van die constante staat van alertheid. Water heeft van nature een rustgevend effect, en dat komt niet alleen door de fysieke ontspanning, maar ook door de manier waarop het je energieniveau kan beïnvloeden.


In het water wordt je lichaam letterlijk gedragen. Dit vermindert niet alleen de spanning in je spieren, maar ook de mentale belasting van ‘moeten presteren’. Het laat je je angsten even loslaten en creëert ruimte voor herstel. De trillingsfrequentie van je lichaam wordt verhoogd door de diepe ontspanning, wat betekent dat je weerbaarder wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals straling en vervuiling. Je energieniveau stijgt, en dat helpt je om je lichaam weer te beschermen.


Niet Wegdrukken, Maar Toelaten


Nu is het belangrijk om iets te benadrukken: het is niet de bedoeling om angst weg te drukken of te negeren. Angst is een natuurlijke reactie van je lichaam, en door het simpelweg weg te stoppen, geef je het vaak juist meer kracht. De sleutel ligt in het erkennen en toelaten van die angst. Door er naartoe te gaan en het volledig te ervaren, kan de angst zijn grip verliezen. Het is als een schaduw die kleiner wordt zodra je er licht op schijnt.


Waterwerk biedt een veilige ruimte waar je op een zachte manier naar je angsten kunt kijken zonder ze te hoeven verdringen. Het water helpt je om je angsten te laten opkomen, maar ook om ze weer los te laten. En wanneer je dat doet, merk je dat de angst zijn kracht verliest en je weer in staat bent om met meer helderheid en rust te reageren.


Angst en Kwantumfysica


Als we dieper in de materie duiken, zelfs kwantumfysica heeft iets te zeggen over de effecten van angst. In deze theorieën wordt gesuggereerd dat waar je je aandacht op richt, invloed heeft op je werkelijkheid. Angst trekt als het ware meer negativiteit en kwetsbaarheid aan. Hoe meer je je focus op angst legt, hoe meer je lichaam in een staat van stress blijft hangen en hoe lager je trillingsfrequentie wordt. Dit maakt je niet alleen kwetsbaarder voor ziekten, maar ook voor schadelijke invloeden zoals straling en chemische vervuiling.


Door je aandacht te verleggen naar ontspanning en positieve energie, zoals je tijdens een waterwerksessie doet, verhoog je je trillingsfrequentie en versterk je je natuurlijke afweermechanismen. Je lichaam krijgt de kans om weer in balans te komen, te herstellen en zichzelf te beschermen tegen de uitdagingen van de moderne wereld.


Waterwerk: De Perfecte Partner in je Herstelproces


Angst zorgt ervoor dat je lichaam in een constante staat van alertheid verkeert, wat je gezondheid ondermijnt en je energieniveau verlaagt. Maar door je over te geven aan de helende kracht van waterwerk, geef je je lichaam de kans om die cyclus te doorbreken. Het water herinnert je eraan hoe het is om gewoon te "zijn", zonder zorgen over wat er allemaal fout kan gaan. Het brengt je terug naar een staat van rust waarin je lichaam zichzelf weer kan beschermen tegen schadelijke invloeden.


Of je nu kampt met chronische stress, angstgevoelens of gewoon een manier zoekt om je lichaam en geest weer in balans te brengen, waterwerk biedt je de mogelijkheid om die vicieuze cirkel te doorbreken. Het verhoogt je energieniveau, herstelt je natuurlijke balans en helpt je lichaam zichzelf te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals straling en gifstoffen.

Dus, als je merkt dat angst je overneemt en je lichaam in een neerwaartse spiraal terechtkomt, weet dan dat waterwerk je kan helpen om je trillingsfrequentie te verhogen en je weer terug te brengen naar een plek van rust en kracht. En vergeet niet, door angst toe te laten en er doorheen te bewegen, verliest het uiteindelijk zijn kracht over jou.



Wil je het waterwerk komen ervaren? Vind hier meer info over de sessies.





3 views0 comments

コメント


bottom of page